Helena Öberg om musikämnet

IMG_2172
 Helena Öberg, musiklärare på Bergskolan i Luleå. Jag gillar att arbeta med klasser och lärare runt om i världen för på så sätt får mina elever lära sig så mycket mer än vad jag kan erbjuda. Eleverna lär sig av andra elever i samma ålder (och deras lärare), vi hjälper varandra med lärandet.
Länkar:
Tidszonerna kan det vara bra att ha koll på
Vårt senaste Skypemöte

Jag tänker att det är mycket lättare för gemene man att skapa musik idag än för 10 år sedan – och att dela med sig av den! Det i sin tur har gjort (tycker jag) att eleverna är mindre ”rädda för” att skapa musik, det finns så många som skapar musik och delar med sig av det så det är inte en lika ”stor grej” längre. Jag behöver alltså inte lägga lika stor tid/energi på att motivera/peppa eleverna att skriva egen musik vilken är en klar fördel 🙂
Sen tycker jag att just Skype är ett jättebra sätt att göra musik från olika kulturer mer intressant och levande för eleverna än om de skulle få lyssna på inspelad musik och spela den själv. Nu får de ju interagera med andra elever i samma ålder och får musiken ”direkt från källan”.