Gör din egen app

Skärmavbild 2015-02-26 kl. 22.34.45

Att skapa appar i appshed är barnsligt enkelt. På Sjöstadsskolan har vi 500 elevkonton som vi använt oss av. Du loggar in och kan vara färdig med din första app på 5 minuter. Appen kan delas via en länk eller QR-kod. Den kommer ligga som en ikon på mobilen, men finns inte att ladda ner från app store eller play.

Ett exempel på användningsområde är att eleverna kan göra en redovisning av ett arbetsområde i form av en app. Det går att lägga alla möjliga olika slags länkar, bilder och skriva texter.

Nyanlända elever med svenska som andraspråk kan skapa sin egen app för att klara vardagen i Sverige. Viktiga ord att ha med sig, översättningsappar, kartor och vad som kan tänkas behövas ha nära till hands.

 

Skärmavbild 2015-02-26 kl. 22.25.52