Barnhack! – kom igång med programmering

Stiftelsen för Internetinfrastruktur (.SE) har publicerat massor av internetrelaterade guider. Den senaste i raden är Barnhack! – kom igång med programmering. Guiden är en praktisk steg-för-steg handbok om hur du som vuxen kan arrangera Barnhack och inspirera barn att utforska och skapa med kod.

Guiden presenterar både olika verktyg som kan användas och ger praktiska tips om att organisera och genomföra ett programmeringsarrangemang för barn. Författaren har bland annat besökt Karin Nygårds som programmerar med elever 4-6 på Sjöstadsskolan och tagit del av deras arbete.

.SE har inlett ett samarbete med Tekniska Museet som kommer att arrangera kurser så att fler barn kan lära sig att programmera. Nästa kurstillfälle – Barnhack – programmera ditt eget spel – äger rum den 4 januari 2014.

Guiden Barnhack! – kom igång med programmering är en första del i en större satsning på att förklara it och internet för barn och unga. Stiftelsen anser att det är en viktig uppgift inför framtiden att väcka intresset hos juniorerna för hur datorer, programmering och nätet egentligen fungerar.